137.000 producten constant op voorraad

Automatten kopen, eenvoudig online

We bieden automatten voor vrijwel elke auto. Elke automat is universeel passend of juist op maat voor uw auto. Of u nu een stoffen automat of een rubberen automat zoekt - op deze website vindt u de juiste mat!

Automatten kopen

Hoe vindt u passende automatten voor uw auto?

Automatten voor alle auto's

Automatten kopen doet u eenvoudig online. Kies op onze website bij 'specifieke automatten' uw auto en u ziet meteen de passende automatten. Rameder heeft bijvoorbeeld automatten voor een VW Golf VII, Opel Astra, Audi A3 en Ford Fiesta. In ons assortiment vindt u voor vrijwel elk type auto een exact passende automat.


Voordelen van een automat:

 • + Zeer sterk
 • + De voet glijdt niet weg
 • + Lange levensduur
 • + Perfect op maat
 • + In een handomdraai geplaatst
 • + Robuust materiaal
 • + Snel en eenvoudig schoon te maken
 • + Beschermt de voetenruimte tegen slijtage en vocht

4-delige set rubberen automatten

Wat zijn de verschillen in het materiaal van automatten?

Voetmatten van velours of naaldvilt

De voetenruimte van een auto slijt snel, door schurende of drukkende zolen en hakken. Vooral bij het in- en uitstappen gebeurt dit. Daarnaast komt vuil en vocht in de voetenruimte. Onze voetmatten van velours of naaldvilt zijn daarom zeer sterk en bestand tegen slijtage. Ze houden de voetenruimte van uw auto schoon en droog.


Aan de bestuurderszijde heeft de velours-voetmat een extra laag stof, de naaldvilt-voetmat heeft hier een rubberen laag, die de extra slijtage door de bediening van de pedalen tegengaat. De voetmatten hebben een antisliplaag aan de onderkant, waardoor ze vrijwel nooit kunnen verschuiven. Ook zijn ze waterdicht. Vocht kan dus niet door de voetmaat heen, wat roest aan de bodem van de auto voorkomt.


naaldvilt-voetmat versus velours-mat

Vergelijking: naaldvilt-voetmat versus velours-mat

Rubberen laag op de onderzijde van de voetmat

Rubberen laag op de onderzijde van de voetmat

Naaldvilt-voetmat met extra rubberlaag op de bovenzijde

Naaldvilt-voetmat met extra rubberlaag op de bovenzijde

Velours-voetmat met versterkingslaag

Velours-voetmat met versterkingslaag


Rubberen automatten

Een rubberen automat is vooral geschikt in de koude en vochtige maanden. Door de goede eigenschappen van het rubber zijn de automatten bestand slijtage van vuile zolen. Ook glijdt de voet minder gemakkelijk weg. De waterdichtheid is het belangrijkste kenmerk. Deze eigenschap van de rubberen automat zorgt ervoor dat de bodem van de auto niet van binnen in aanraking komt met water of vocht.


Daardoor daalt het risico op bijvoorbeeld roest of corrosie aan de elektrische bedrading. Ook is de kans op schimmel en nare geurtjes hierdoor aanzienlijk kleiner. En dat is natuurlijk wel zo prettig voor alle inzittenden.


Onze rubber-automatten zijn van OEM-kwaliteit en hebben een exacte pasvorm. Ze zijn van kwalitatief hoogwaardig, reukvrij materiaal en hebben een gepatenteerd reliÎf. Die zorgt ervoor dat uw schoenen tijdens de rit niet wegglijden. Op de onderzijde van de automat zijn noppen aangebracht die ervoor zorgen dat de automatten niet verschuiven.


Detailweergave van een rubber-automat inclusief snijmarkeringen

Detailweergave van een rubber-automat inclusief snijmarkeringen


Op maat gesneden rubber-automat in een VW Golf VI

Op maat gesneden rubber-automat in een VW Golf VI

Waaruit bestaat een automattenset?

Automatten: complete sets

Een automattenset bevat vier exemplaren, van rubber, velours of naaldvilt. Twee automatten zijn bedoeld voor bestuurder en bijrijder, de andere twee automatten voor de inzittenden achterin. Specifieke automatten zijn exact passend gemaakt voor de desbetreffende auto, bijvoorbeeld voor een Mercedes E-klasse, BMW 3-serie of Kia Sorento.


4-delige automattenset

Tips over universele Auto Automatten

Universele automatten van rubber, velours of naaldvilt.

In ons assortiment vindt u talloze universele automatten, waaronder rubberen automatten, automatten van velours en naaldvilt-automatten. Deze automatten hebben dezelfde kwaliteit als voertuigspecifieke automatten, maar zijn iets voordeliger, omdat ze in grotere aantallen worden geproduceerd. De fabriek hoeft niet voor elke auto een afzonderlijke automat te maken.


Universele automatten

 • + Goedkoper
 • + Premium-kwaliteit
 • + Zeer robuust materiaal
 • + Eenvoudig te reinigen
 • - U moet de automat soms op maat snijden

Voertuigspecifieke automatten

 • + Perfect op maat voor uw auto
 • + OEM-kwaliteit
 • + Zeer robuust materiaal
 • + Eenvoudig schoon te maken
 • - Iets duurder dan universele automatten

Zo snijdt u universele rubberen automatten op maat

Rubberen automatten hebben duidelijke, voorgestanste snijlijnen, waarlangs u de mat eenvoudig kunt bijsnijden. Het op maat snijden van een rubberen automat gaat het best met een tapijtmes of een krachtige, scherpe schaar. Zorg ervoor dat u bij het snijden de automat op een stevige, krasvrije ondergrond legt. We raden u aan om werkhandschoenen te dragen. Die kunt u trouwens ook op deze website bestellen.


Detailaufnahme Gummi-Fussmatte inkl. Prägekanten / Schnittlinien

Detailfoto van een rubber-automat incl. voorgestanste snijlijnen

Rameder maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke service te garanderen. Als u verder surft in de Online-shop, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. In onze privacyverklaring vindt u aanvullende informatie.

Akkoord, ik geef toestemming